Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Radiosucces

Ook of misschien wel júíst in een jaar waarin heel veel anders was, bleven de radiozenders van de NPO voor veel luisteraars een vertrouwd baken.

Voor het vierde jaar op rij is er weer meer geluisterd naar de publieke omroep. Het luistertijdaandeel van NPO Radio 1, 2, 4, 5 en NPO 3FM samen bedraagt nu 31,2 procent. NPO Radio 1 (met op zaterdagmorgen ons MAXprogramma ‘Nieuws weekend’, op zondag ‘De perstribune’ en van vrijdag op zaterdag ‘Nachtzuster’ – winnaar van de Nachtwacht Award 2021 voor beste nachtprogramma) had het afgelopen jaar een luistertijdaandeel van 7,7 procent.

NPO Radio 2 was met 13,7 procent weer de best beluisterde zender van Nederland. NPO 3FM kwam uit op 2,3 procent.

Ook de klassieke muziekzender NPO Radio 4 met op werkdagen ’s middags ‘Maatwerk’ doet het uitstekend met 2,6 procent. NPO Radio 5, wat je toch wel de MAX-zender kunt noemen – met op vrijdag ‘Ron wacht op de nacht’, op zaterdag ‘Wekker-wakkerweekend!’ en ‘TinekeShow’ en op werkdagen ‘Goeiedag Haandrikman!’, ‘Lunch lekker met Daniel Dekker’ en ‘De MAX!’ – boekte in 2020 een absoluut record met een gemiddeld luistertijdaandeel van 5 procent. Fijn dat u onze radioprogramma’s zo waardeert en complimenten aan de MAX-collega’s!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren