Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Even geduld a.u.b.

Geduld is een schone zaak, wordt vaak gezegd. Maar ons geduld wordt wel tot het uiterste op de proef gesteld. Wat hebben we niet halsreikend uitgekeken naar de komst van een vaccin tegen dat vermaledijde coronavirus.

En toen dat er eenmaal was, konden we niet wachten tot de vaccinatie onder de Nederlandse bevolking zou starten. Op vrijdag 8 januari zijn wij dan eindelijk aan de beurt, als laatste van de 27 EU-landen! De voorbereiding moest zorgvuldig gebeuren, benadrukte minister De Jonge telkens, daarmee implicerend dat het in andere landen maar een rommeltje was.

De grootste vertragingsfactor vormt echter de versnippering van de gezondheidszorg hier. Ons land telt maar liefst 67 GGD’en, ieder met zijn eigen organisatie en computersysteem. Centrale regie is dan geboden. Denk niet dat op 8 januari de inentingscampagne op volle stoom is. Pas vanaf 18 januari kan op 25 locaties worden geprikt. Zoals bekend is eerst het zorgpersoneel van de verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg en de thuiszorg aan de beurt.

Hopelijk wordt het advies van de Gezondheidsraad gevolgd om ook zo snel mogelijk de thuiswonende ouderen te vaccineren. Anders lopen we straks geen dagen, maar máánden achter op het buitenland.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren