Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

NÚ DRUIVEN SNOEIEN

De druiven zijn geoogst, er is sap of wijn van gemaakt of ze zijn gewoon opgegeten.

Om volgend jaar weer voldoende druiven te krijgen, moet in de tweede helft van december de wintersnoei gedaan worden. De druif is dan in volkomen rust.

Als men later dan 1 januari snoeit, kan het zogenoemde ‘bloeden’ optreden en dit verzwakt de druif. Aan de knop is te zien of het een blad of bloemknop is. Een spitse knop is een bladknop, een ronde knop is een bloemknop.

Eerst alle dode en zwakke takken weghalen, daarna de scheuten na twee of drie knoppen afknippen. Bij ‘Vroege van der Laan’ is dit na drie of vier knoppen. Knip altijd ongeveer twee centimeter boven een knop om uitdroging te voorkomen. De meest verkochte buitendruiven in Nederland zijn de ‘Vroege van der Laan’ en de ‘Boskoop Glorie’. Geef uw druivenstruik in de winter een beetje kalk en in het voorjaar organische mest.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren