Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Aanrader voor de herfst

Sedum of vetkruid groeit in het noordelijk halfrond en er zijn honderden soorten, meestal vaste planten. De meeste houden in de winter hun blad en zijn mede daardoor welkom in onze tuinen.
De meest voorkomende kleuren zijn roze, rood en geel.

Het zijn echte zomerbloeiers, maar enkele soorten bloeien tot laat in het najaar als er wat minder kleur in de tuin is. Sedum acre of muurpeper is inheems in Nederland, een zodenvormend plantje dat goed groeit op droge grond.

Hij wordt ook vaak als grafbeplanting gebruikt, net als Sedum spurium. Sedum ‘Herbstfreude’ is een absolute topper met onregelmatig gevormde bruinrode bloemen; hij bloeit in september en oktober. Een aanrader. Een andere late bloeier is Sedum ‘Carl’, deze groeit compact en wordt 35 cm hoog. Hij heeft helderroze bloemen, die in september en oktober aanwezig zijn. Voor een witte border is Sedum spectabile ‘Star Dust’ geschikt. Ze worden veel bezocht door vlinders en zijn in de winter nog mooi, dus niet afknippen in het najaar!

Krijn Spaan is al meer dan 60 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren