Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Tweede golf

Eerder dan gedacht worden we nu al geconfronteerd met de tweede golf van het coronavirus.

De versoepeling van de maatregelen in de zomerperiode werd helaas door veel mensen die ‘coronamoe’ waren geworden aangegrepen om meteen maar alle teugels te laten vieren. Jonge mensen voorop, maar met verbazing heb ik ook het gedrag van sommige ouderen geobserveerd.

Die lapten, alsof ze nog nooit van het virus hadden gehoord, alle regels aan hun laars in winkels, op straat en in de horeca. En dan is er nog de groep mensen die bewust de maatregelen saboteert – en daarmee de volksgezondheid in gevaar brengt – omdat deze personen zich te veel in hun vrijheid beperkt voelen: ‘Free the people’ en ‘Ik doe niet meer mee’.

Zij lijken niet te beseffen dat hun eigen gedragingen (geen anderhalve meter afstand in acht houden en handen desinfecteren) een lockdown in de hand werken en zelfs onvermijdelijk maken. En misschien wordt die dan nog wel strenger dan die in het voorjaar. Bij MAX werken we in ieder geval nog zo veel mogelijk thuis en op kantoor ontvangen we vanaf nu geen bezoek meer. Ik wens u veel sterkte de komende periode!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren