Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Grootoudersdag

Zondag 13 september is het Grootoudersdag. Althans, dat wordt gevierd in de Verenigde Staten.

In de jaren 70 voerde Marian McQuade daar campagne om een nationale dag uit te roepen ter ere van de grootouders. In 1978 pro­clameerde de toenmalige Amerikaanse president Jimmy Carter de eerste zondag na Labor Day tot National Grandparents Day.

En ieder jaar houdt de zittende president de traditie in leven. Er hoort een officieel lied bij en een officiële bloem: het vergeet-me-nietje. Steden en nationale parken organiseren speciale familiebijeenkomsten en scholen nodigen opa’s en oma’s uit om eens een dagje rond te kijken in de leeromgeving van hun kleinkinderen. Er worden uitstapjes gemaakt, cadeautjes gegeven en favoriete gerechten bereid. Maar het is vooral de gedachte die telt.

De meeste grootouders willen gewoon tijd doorbrengen met hun kleinkinderen. En als een bezoekje niet lukt, dan is een handgeschreven kaart een perfect geschenk. Van mij hoeven we daar geen speciale dag voor in het leven te roepen. Laat gewoon met regelmaat je groot­ouders weten dat je aan ze denkt.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren