Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Drie namen

Hedwig, Bas en Marcin; drie namen van mensen die op dramatische wijze in het nieuws kwamen. Ze kenden elkaar niet, maar hadden veel gemeen.

Hedwig Waltmans-Molier (55), vrouw van de Nederlandse ambassadeur in Libanon, kwam om bij de hevige explosie in Beiroet. Zij bleek orgaandonor en daardoor konden twee levens worden gered. Bas van Wijk (24) uit Badhoevedorp werd op een strandje bij Amsterdam in koelen bloede doodgeschoten toen hij wilde voorkomen dat het dure horloge van zijn vriend werd gestolen.

En dan Marcin Kolczynski (37), de Poolse seizoenarbeider die op het strand bij Julianadorp geen seconde aarzelde toen hij zag dat drie kinderen in zee in problemen kwamen. Hij redde ze, maar moest dat met zijn eigen dood bekopen, zijn vrouw Monika en drie eigen kinderen achterlatend. Drie namen, drie levens. Mensen die zichzelf niet centraal stelden, maar zich in de eerste plaats afvroegen: wat kan ik voor een ander betekenen? Wat een prachtige levenshouding. Laten we ze gedenken.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren