Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan:Onder vuur

De politie doet het niet gauw goed. Altijd is er wel iemand die vindt dat het anders had gemoeten. De politie treedt te soft op of juist te hard. In een polariserende samenleving waarin standpunten verharden en tegenstellingen groter worden, heeft de politie als verbindende factor een steeds lastiger taak.

Door corona en ‘Black Lives Matter’ is er meer spanning in de maatschappij gekomen. Je werk moeten doen en de boel bij elkaar houden onder zulke complexe omstandigheden, ga er maar aan staan. Zich neutraal opstellen, ieders recht op demonstratie waarborgen, maar ook begrenzen.

Het is voortdurend balanceren. De wijze waarop de demonstratie op het Malieveld werd beëindigd, leidde tot veel publieke verontwaardiging, doordat vaders met kinderen en ouderen met geweld werden geconfronteerd. Feit is dat nadat de demonstratie om gezondheidsredenen de dag ervoor al was verboden, toch veel mensen naar Den Haag kwamen en geen gehoor gaven aan de aanmaningen van de politie om te vertrekken. Toen grote groepen doorgesnoven hooligans zich tussen de demonstranten mengden en met flessen en stenen gingen gooien, moest er wel opgetreden worden om erger te voorkomen. Dat daarna op sociale media allerlei gemonteerde filmpjes verschenen die de politie in een kwaad daglicht moesten plaatsen, is afkeurenswaardig. Onze politie verdient juist nu onze steun en vertrouwen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren