Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Column van Jan: Zucht

Bijna acht miljoen mensen keken vorige week naar de persconferentie van Mark Rutte.

In alle huiskamers zat men met hoop en vrees op het puntje van de stoel om te vernemen welke nieuwe maatregelen de regering zou nemen om de bevolking de coronacrisis door te laten komen.

Iedereen snakte naar een versoepeling van de opgelegde beperkingen: het bedrijfsleven, scholieren, maar vooral ook al die mensen die ernaar hunkeren om hun dierbaren in verpleeg- en verzorgingshuizen te bezoeken. De boodschap was voor velen teleurstellend: in ieder geval tot 20 mei blijft fysiek bezoek niet mogelijk. In- en intriest voor de betrokkenen. Maar de premier sprak niet voor niets over duivelse dilemma’s en zijn diepe zucht was veelbetekenend. De vrijheid van de één is immers de gezondheid van de ander.

En in Nederland geldt: eerst de volksgezondheid en dan de rest. Inmiddels zijn 4.000 overledenen te betreuren, 10.000 mensen zijn in een ziekenhuis opgenomen geweest en meer dan een half miljoen mensen hebben het virus gehad. En nog is het eind nog lang niet in zicht. Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer van ons gevraagd wordt aan geduld en zelfbeheersing. Maar als we nu niet voorzichtig blijven, zijn de gevolgen straks niet te overzien. Hou vol, pas op uzelf en op elkaar!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren