Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Vuist tegen Slob

Werkelijk duizenden reacties ontvingen we op onze oproep aan de leden van het MAX Opiniepanel en de lezers van MAX Magazine om te reageren op de plannen van minister Slob met de publieke omroep. Al die reacties vormden de bevestiging van het beeld dat ik al had van mijn contacten met mensen in het land: men is erg bezorgd over het omroepbeleid van Slob en vooral de bezuinigingen bij de publieke omroep. De onrust hierover is groot. En terecht.

Slob wil naast een heleboel andere maatregelen de reclame voor 20.00 uur afschaffen en dat betekent wéér een enorme bezuiniging. Opgeteld bij de bezuiniging die we eerder voor onze kiezen kregen kom ik uit op 109 miljoen minder voor de publieke omroep. Linksom of rechtsom: dat gaat ten koste van de programmering. Panellid mijnheer Van Haren heeft dat goed begrepen. Hij schreef: “De publieke omroep moet een goede basis hebben om goede programma’s te maken en te kopen, en met de plannen van minister Slob gaat dat niet meer lukken.” De heer of mevrouw Agma is optimistisch en liet ons weten: “Omroep MAX heeft prachtige programma’s en ik denk niet alleen voor ouderen. Programma’s met inhoud en zingeving. Ook amusement, maar allemaal gepast voor jong en oud. Jan Slagter en zijn medewerkers hebben het tot nu toe goed gedaan en ik heb daar ook voor de toekomst alle vertrouwen in.” Maar door al die bezuinigingen dreigen uw favoriete programma’s juist te verdwijnen. Dat is de reden dat vanaf 4 november Omroep MAX twee weken lang spotjes op radio en tv uitzendt, waarin ik de kijkers en luisteraars oproep lid te worden van MAX. Steun MAX, help ons een vuist te maken, zodat het programma waar u graag naar kijkt, kan blijven bestaan!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren