Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Column van Jan: Op de kaart

Ik schrijf deze column op de ochtend na onze live-uitzending ‘Een Tegen Eenzaamheid’, een anderhalf uur durend programma waarmee MAX het thema eenzaamheid op de kaart heeft gezet. Ik ben ontzettend trots dat we dit hebben gedaan en wil iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt. Wat een moed hebben de deelnemers gehad om over hun schaamte heen te stappen en voor het oog van de landelijke televisiekijkers te vertellen over hun verdriet.

Geweldig dat sommigen zelf initiatieven hebben genomen om uit het diepe dal te klimmen. Zoals Margriet Huysman, die jarenlang leefde naast haar depressieve, suïcidale man en na diens zelfgekozen dood zich met een verlammend gevoel in haar huis opsloot. Na het volgen van een door een kennis aangereikte vriendschapscursus durfde zij uit haar isolement te stappen en lakt nu wekelijks nagels van bewoonsters van een zorginstelling, een activiteit die haar én de bewoners veel plezier oplevert. Ik heb zelf in het belpanel aan de telefoon gezeten en het was ontroerend te horen hoe eenzaam mensen zich soms voelen. We blijven dit onderwerp volgen en zullen ons als Omroep MAX blijven inzetten om eenzaamheid onder ouderen te verlichten. Sinds kort hebben wij bij MAX ook een seniorencoach. Wij zullen haar waar mogelijk inzetten om ouderen te helpen. De uitzending heeft ook geleerd dat de oplossing vaak heel simpel kan zijn. We kunnen het verschil maken met elkaar, door contact te zoeken. Kijk om naar elkaar. Daar wordt iedereen gelukkiger van. Mensen hebben mensen nodig!

Voelt u zich eenzaam en wilt u met iemand praten? De luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar op 0900-0767.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren