Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Column Jan: Waar moet dat heen?

Eerder deze maand wisselde de Tweede Kamer van gedachten over de ‘Visiebrief mediabeleid’ van minister Slob. Ik woonde dit mediadebat vanaf de publieke tribune bij en ging ’s avonds bij ‘Jinek’ in discussie met VVD-Kamerlid Thierry Aartsen.

Er staat nogal wat op het spel: de herziening van ons omroepbestel die Slob beoogt. De minister zegt dat we een heel mooie en sterke publieke omroep hebben waar nog steeds heel veel naar gekeken wordt en dat we daar met elkaar zuinig op moeten zijn. Maar omdat het niet vanzelfsprekend is dat dat in de toekomst ook zo blijft, wil hij nu alvast maatregelen nemen. De vraag is echter of die maatregelen (zoals onder andere de publieke omroep deels reclamevrij maken, van NPO 3 een regiozender maken en enorme bezuinigingen die kunnen oplopen tot 100 miljoen per jaar) niet juist de bijl zetten aan de wortels van de publieke omroep. Slob heeft maar liefst ruim vijftig voorstellen in zijn brief opgenomen, die hij vroeger of later wil doorvoeren, en het betreft een tamelijk ingewikkelde materie. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat het u onderhand een beetje duizelt. Waar gaat het naartoe met de publieke omroep? Hoe staan we er over, zeg vijf jaar voor? Kan MAX dan nog de programma’s maken waar u zo graag naar kijkt? Op deze en andere vragen ga ik in in het volgende MAX-ledenblad dat bijgesloten wordt in editie 42 van MAX Magazine.

Welke vraag wilt u graag beantwoord zien? Schrijf voor 30 september naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum of stuur een e-mail naar redactie@maxmagazine.nl. Ik ben erg benieuwd naar wat u bezighoudt als het om de toekomst van de omroep gaat en deel graag met u mijn mening.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren