Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Nu kunnen we onze kleinzoon zien korfballen

De kleinzoon van Riet en Dolf Koekkoek speelt op hoog niveau korfbal. Zelf zijn wedstrijden bijwonen lukt het echtpaar niet meer. Dus ging MAX Maakt Mogelijk op zoek naar een oplossing, zodat zij hem kunnen zien sporten.

Riet en Dolf Koekkoek zijn al 63 jaar samen. Ze zijn recent verhuisd naar een woning waar ze meer verzorging kunnen ontvangen. “Mijn man is doof en moeilijk ter been, hij heeft 24 uur per dag verzorging nodig”, zegt Riet Koekkoek. Ze hebben hun huis na negentien jaar moeten inruilen voor een mooi, nieuw appartement in een zorgcentrum op steenworp afstand van hun oude huis. Een grote stap die veel indruk heeft gemaakt op het echtpaar. Al heeft de hele familie geholpen met de verhuizing om de overgang zo soepel mogelijk te maken.

Opa’s oogappel
Dolf heeft altijd gewerkt als motor- en automonteur. Hij heeft zelfs nog als coureur gereden, ook op het TT-circuit in Assen. Zijn grote liefde zorgde er helaas ook voor dat zijn gehoor is aangetast. In hun nieuwe appartement in Rotterdam hangen veel foto’s van hun 25-jarige kleinzoon Nik. Hij is de oogappel van opa en komt vaak op bezoek. Nik speelt korfbal op hoog niveau; zijn prestaties worden op de voet gevolgd wordt door het echtpaar. Riet: “Opa is alles voor Nik. Als zijn team wint, rent hij meteen naar zijn opa toe. Hij moest zelfs een keer mee het veld op om de overwinning te vieren.” De door Nik gewonnen medailles hangen prominent aan de muur. Ook andere kleinzoon Ed (38) speelde op hoog niveau korfbal. Na de beëindiging van zijn actieve sportcarrière begon hij als trainer. Met succes, want hij is al drie keer landskampioen geworden met zijn team.

Finale in Amsterdam
Afgelopen april stond Nik in de finale van het Nederlands kampioenschap korfbal in de Ziggo Dome in Amsterdam. De wedstrijd werd live uitgezonden op internet. “We konden een tablet lenen van iemand, zodat we de finale konden volgen zonder ervoor naar Amsterdam te moeten. Het was heel bijzonder om er op die manier toch bij te kunnen zijn. Nu zou ik zo graag zelf een tablet hebben om hem altijd te kunnen volgen.”

Op internet kijken en spelen
Riet kijkt dagelijks naar de ‘MAX Geheugentrainer’, waarbij een tablet te winnen valt. Helaas is afreizen naar Hilversum voor een opname van het tv-programma een te zware belasting. MAX Maakt Mogelijk besluit meneer en mevrouw Koekkoek een tablet te geven, zodat ze voortaan de wedstrijden van kleinzoon Nik kunnen volgen via internet. En met de ‘MAX Geheugentrainer’-app, die gratis te downloaden is, kan mevrouw Koekkoek zo vaak het ‘MAX Geheugentrainer’-spel spelen als ze maar wil. Zonder dat ze daarvoor hun nieuwe, fijne appartement in Rotterdam hoeven te verlaten.

MAX Maakt Mogelijk helpt ouderen in binnen- en buitenland door leefomstandigheden te verbeteren, wensen te vervullen en bijzondere initiatieven te ondersteunen. Wilt u een ouderenproject of wens aanmelden? Kijk op www.maxmaaktmogelijk.nl of stuur uw brief naar MAX Maakt Mogelijk, Postbus 671, 1200 AR Hilversum. IBAN: NL33 INGB 000 000 4567

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren