Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Het gazon

Dit is de periode bij uitstek om ons gazon in betere conditie te brengen. Door de extreem hoge temperaturen en grote droogte in de maand juli was de conditie van het gras al niet optimaal.

Door het vele water geven en de hevige regenval in augustus zijn er meststoffen weggespoeld. Het is dan ook nodig om het gazon nu goed te bemesten. Zelf doe ik dat met Gazon-Azet, een biologische meststof die maanden werkt en ook mosvorming voorkomt. Het gazon gaat daardoor sterker de winter in. Zijn er kale plekken ontstaan, dan kunt u nu deze plekken inzaaien. Let ook goed op de larve van de taxuskever, deze zitten in uw gazon als de vogels uw grasmat vernielen. Deze larven zijn te bestrijden met aaltjes. Gebruik altijd biologische mest en de borders kunnen deze tijd ook wel wat mest gebruiken. Om nieuwe graszoden te leggen, is het nu ook een prima tijd, mits het voldoende geregend heeft. En dat heeft het!

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren