Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Pelargoniums

Het is weer tijd dat de bloembakken gevuld moeten worden met bloeiende planten. Uitermate geschikt hiervoor zijn de pelargoniums. Ze worden vaak geraniums genoemd, maar geraniums zijn vaste planten die we in de borders zetten.

De meeste pelargoniums komen van oorsprong uit Zuid-Afrika en dat betekent dat ze van zon en warmte houden. Ze worden gekweekt in staande en hangende vorm, de bekende hanggeranium. Het aanbod van kleuren is talrijk en vooral de laatste jaren zijn er mooie donkere kleuren te koop. Hoewel ze enige graden vorst verdragen, is het toch verstandig ze niet te vroeg buiten te zetten (denk om de IJsheiligen, dit jaar van 11 t/m 14 mei). Zet ze in potten of perken, maar wel op een zonnige plaats en in goede doorlatende potgrond. Let op het keurmerk RHPA en bedenk dat goedkope potgrond niet goed is. Pelargoniums moeten regelmatig gemest worden.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren