Abonnementen service: 035 - 2019505

Kattensnorren

Cleome is een plant waarvan de bloeiwijze op de snor van de kat lijkt. Het is een imposante eenjarige, die bloeit vanaf half juni tot oktober en ruim een meter hoog wordt.

Tijdens de bloei beginnen ze van onderaf zaaddozen te vormen, die aan hele dunne stelen zitten. Door de uitstekende meeldraden lijken ze dus op de snorharen van een kat, vandaar de naam. De bloemen en planten geuren enigszins. Zet er al na enige weken een stok bij, want de plant kan erg zwaar worden. Hij heeft kleine stekeltjes en heet dan ook Cleome spinosus. De kleuren zijn kersrood, roze, wit en violet. De plantafstand is ongeveer vijftig centimeter. De laatste jaren is er een lager soort op de markt gekomen; Cleoma signorita. Zij werden het eerst verkocht in Duitsland. Deze blijven lager, maar bloeien zeer talrijk en is dus een goede aanwinst in het perkplantenassortiment. Ze worden verkocht in drie kleuren; wit, roze en lila.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren