Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Klein fruit aanplanten

Het is nu de goede tijd om klein fruit te planten. Als uw tuin groot genoeg is, is het verstandig een lekkere handappel te planten, zelf vind ik een Notarisappel erg lekker.

Ook een pruimenboom is leuk om in je tuin te hebben, kinderen vinden het leuk om van een kroosjesboom de vruchten te eten. Als u nu aardbeien plant, geven ze dit jaar nog vruchten. Er zijn eenmaal dragende soorten en doordragende soorten. Bramenstruiken moet je leiden; zet een paar palen in de grond en span een draad daartussen. Koop een doornloze braam, die geeft een goede opbrengst in de nazomer. De Japanse wijnbes is ook zo’n heerlijke vrucht om in de tuin te hebben, friszuur van smaak. Ze kunnen geleid worden, maar u kunt ze ook als struik planten. Voor kinderen is het leuk om frambozen te planten, er zijn zomerdragende en herfstdragende soorten. Bessenstruiken zijn gemakkelijk te telen en kinderen eten er graag van. Er zijn rode-, witte- en zwarte-bessenstruiken. Wie een pergola bezit, kan daar een druif bij planten. Goede buitendruiven zijn Boskoops Glorie (blauw) en de Vroege van der Laan (wit). Alle fruitstruiken moeten in het voorjaar voldoende mest krijgen.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren