Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Vaste plantenborder

Als de winter voorgoed voorbij is, ongeveer half maart, is het nodig de vaste plantenborder op te knappen.

Om te beginnen moeten alle dode stengels van de vaste planten zo laag mogelijk worden afgeknipt. Groenblijvende planten, die door de vorst erg zijn beschadigd, ook een beetje snoeien. Verder moeten alle onkruiden verwijderd worden. Eventueel kunt u de border licht spitten en er wat compost onder werken. Maar er moet ook organische mest aangebracht worden, om weer een bloemrijke border te krijgen. Nooit kunstmest gebruiken. Als u uw border te saai vindt, kunt u er in maart slecht bloeiende planten uithalen en er andere voor in de plaats zetten. Bijvoorbeeld herfstasters, Japanse anemonen, Kalimeris Blue Star, Brunnera Jack Frost, floxen en eventueel wat siergrassen voor het najaar. Ook siergrassen moeten in maart gesnoeid worden, maar probeer geen nieuwe uitlopers af te knippen. Siergrassen willen nog weleens gedeeltelijk afsterven, u kunt dan de plant uit de grond halen en het buitenste gedeelte terug planten. Dit is het jongste gedeelte van de plant en deze zal weer uitbundig gaan groeien. Als het na het verplanten erg droog blijft in maart, is het nodig de planten wat water te geven.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren