Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Gezellige middag vol zang

Gek met ouderen’ is ook dit jaar het thema van een speciale muzikale middag op zondag 8 april om 14.00 uur in het Stadstheater van Zoetermeer. Zoetermeers koor Invasion en Het Zoetermeers Dameskoor organiseren deze middag in samenwerking met MAX Maakt Mogelijk. Na de eerste succesvolle editie waarbij Willeke Alberti acte de présence gaf, is nu Ronnie Tober de grote publiekstrekker. Ook de sopraan Evelyne Overtoom zal aan het concert meewerken.

Het begin
Het Zoetermeers Dameskoor begon op 7 oktober 1982 en 35 jaar later bestaat het koor uit ruim zestig leden. Veel dames zijn al vanaf het prille begin lid. Wat de leden verbindt, is de prettige onderlinge sfeer en het zangplezier, want zingen houdt je jong. Zoetermeers koor Invasion heeft net zijn twintigjarig jubileum achter de rug. Het is een gemengd koor met dertig dames en twintig heren. Het koor is opgericht op 6 juni 1997, vandaar de naam Invasion, die hebben zij ontleend aan D-day: 6 juni 1944. Beide koren staan onder leiding van de zeer ervaren dirigent Hans de Wit en worden begeleid door het Haags Kamerorkest en hun vaste pianisten.

Niets is te gek
Om de ouderen in Zoetermeer en omstreken een gezellige middag te geven, is alles uit de kast getrokken. Corrie: “Niets is ons te gek. Met bussen en taxi’s worden de bewoners uit hun zorginstellingen opgehaald. Ze kunnen genieten van een geweldig concert en in de pauze staat een drankje voor ze klaar. Ze krijgen zelfs nog een cadeautje mee naar huis. Maar het concert is natuurlijk toegankelijk voor iedereen en er zijn nog kaarten verkrijgbaar.”

Zingen voor een goed doel
In de pauze van het concert zal er gecollecteerd worden voor het Ben Oude NijHuis. Dat is een kleinschalige woonvorm, gevestigd in een voormalig klooster in Rotterdam-Overschie. Bedoeld voor gezonde senioren en voor mensen met een (lichte) zorgvraag of dementie, die moeten leven van enkel AOW en of een klein pensioen. Het huis is een initiatief van Jan Slagter en opende oktober 2017 zijn deuren.

Wilt u dit concert bijwonen? Kaarten à € 12,50 (incl. garderobe en drankje in de pauze) zijn verkrijgbaar via kaartverkoop@koorinvasion.nl, telefonisch via 06-39797097 of bij de kassa van het Stadstheater: 079-427565.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren