Abonnementen service: 035 - 2019505

Mieren

Een trouwe lezeres van deze rubriek heeft last van mieren, vooral in haar gazon. Dit leidt tot kale plekken. Mieren zijn weinig schadelijk in de tuin en hoeven niet altijd vernietigd te worden. Bij grote aantallen geven ze soms problemen.

Probeer de nesten op te zoeken en breng ze in een dichte emmer naar het bos. Mieren hebben een hekel aan stuivers, stop deze in de grond en misschien verdwijnen ze. Ook koffiedik helpt de mieren verdrijven, leg dit in de buurt van de nesten. Een andere mogelijkheid is te spuiten met Spruzit in een iets sterkere concentratie. Als de nesten te vinden zijn, doe daar dan wat slaolie in, ze kunnen dan niet meer weglopen. Er is ook mierenpoeder te koop, maar de resultaten zijn wisselend. Als u lavendel en majoraan aanplant heeft u minder last van mieren. Mierensteken zijn niet leuk, maar helpen wel tegen reuma.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren