Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

MAX Maakt Mogelijk

Mark is als militair actief geweest in Slovenië, Kroatië, Bosnië en Kosovo. Toen hij in 2003 definitief terug in Nederland kwam, moest het gewone leven weer beginnen. Hij had het erg moeilijk en het lukte niet meer om harmonieus met zijn gezin tussen vier muren te leven. Mark blijkt aan PTSS te leiden en belandt in een neerwaartse spiraal. Een scheiding van zijn vrouw is het gevolg en in het belang van de kinderen besluit Mark dat het beter is als ze elkaar niet meer zien. Dit doet hem veel verdriet. Door de scheiding en alle narigheid die daaruit voortkomt, raakt Mark aan de drank en komt in de schuldsanering. Maar Mark laat zich niet klein krijgen en vecht zich er weer bovenop. Nu is hij van de alcohol af én uit de schuldsanering; hij leeft van vijftig euro per week.

EEN EIGEN BOOTJE
Het gaat steeds beter met Mark, maar het leven tussen vier muren blijft lastig. Drie jaar geleden heeft hij een bootje gekocht, en daar woont hij nu. Hij heeft een ligplaats gevonden in Gorredijk, waar hij zich thuis voelt en geniet van de vrijheid. De boot was al oud en moest opgeknapt worden. Daar heeft Mark de afgelopen drie jaar hard aan gewerkt. Maar zijn energie is op en hij heeft er geen vertrouwen meer in dat hij het alleen kan afmaken. Mark besluit MAX Maakt Mogelijk te schrijven en vraagt om hulp. Als Jan Slagter het verhaal van Mark hoort, gaat hij langs. Ze praten lqng en intensief met elkaar en Jan besluit om de ex-militair te helpen. Samen met Jacko Krist, die een jachtwerf in Gorredijk heeft, gaat Mark aan de slag. De keuken en banken worden vernieuwd, de motor gereviseerd, alles wordt netjes afgewerkt. Er komen nieuwe gordijnen en een goed matras. Wat nog ontbreekt, is een degelijke kachel. Want met de winter op komst is deze onontbeerlijk.

KLAAR VOOR DE WINTER
Dankzij GBT Europe, importeur van Dickinson kachels, komt er een goeie scheepskachel in de boot van Mark. Deze kachels zijn speciaal gemaakt voor boten en caravans. Door de extra warmwaterspiraal in de kachel kunnen ook andere ruimtes verwarmd worden en kan ook de boiler op temperatuur blijven. Als Jan Slagter langskomt om naar het resultaat te kijken, zet Mark koffie in zijn eigen keuken. Het begin is er, het roer kan helemaal om.

DE UITZENDING MET DAARIN HET HELE VERHAAL VAN MARK IS ZATERDAG 19 NOVEMBER TE ZIEN, OM 18.35 UUR OP NPO 2.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren