Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Computer voor Ontmoet & Co

Ontmoet & Co is een bijzondere ontmoetingsplek in het centrum van Apeldoorn. Iedereen is er welkom.

Je kan er terecht voor een kop koffie of een spelletje rummikub. Er is een praatgroep, je kan er taarten bakken of handwerken en dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod. Ook computerhulp staat op het programma, maar helaas is de computer erg verouderd en niet meer bruikbaar.

35 vrijwilligers
Sinds 3,5 jaar werkt Joop Honders bij Ontmoet & Co in Apeldoorn. Hij is sociaal-cultureel medewerker en coördineert de activiteiten en de vrijwilligers. 35 vrijwilligers houden met hem de tent draaiende. Henriette Oosterhoff is een van hen. Zij heeft MAX Maakt Mogelijk een brief gestuurd met de wens of wij hen kunnen helpen met een nieuwe computer. Zij schrijft: “Onder de bezoekers zijn veel ouderen die zo zelfstandig mogelijk proberen te leven. Sommigen gaan met hun tijd mee qua computer, maar anderen beginnen er niet aan. Toch stuiten ze soms op problemen, omdat bijna alles via de computer gaat. En met dat oude ding dat we hier hebben, lukt dat niet meer! Het zou heel fijn zijn als onze wens in vervulling zou kunnen gaan.”

Voor en met elkaar
Het ontmoetingscentrum staat open voor iedereen en iedereen helpt elkaar waar nodig. “De regering heeft het over de participatiesamenleving, nou dat gebeurt hier echt!”, aldus Joop. Hij vertelt het verhaal van een van de bezoekers die de buurvrouw helpt met allerhande klusjes. En op het moment dat hij een koffer wilde gaan kopen omdat hij op vakantie gaat, stond zij er met een klaar. Of de chefkok uit Iran die elke dag heerlijke Iraanse soep maakt voor de bezoekers die willen komen lunchen. “Of er nou tien of veertig bezoekers zijn, zij zet altijd een heerlijke soep op tafel.”
Joop is trots op wat ze bereikt hebben in de 3,5 jaar dat Ontmoet & Co bestaat. “Mensen komen hier graag en vaak. Gemiddeld komen er zo’nveertig bezoekers per dag, die dan aan allerlei activiteiten deelnemen of gewoon komen lunchen. Net als de twee oudere dames die drie keer per week samen een hapje mee-eten, gewoon voor de gezelligheid.”

Link met de samenleving
Iets betekenen voor de samenleving, dat is de drive van waaruit Joop en de vrijwilligers werken. “Met een goeie computer zijn veel ouderen geholpen, het is voor velen de link met onze samenleving.” Ook Jan Slagter vindt dat een goeie computer niet mag ontbreken. “Het is belangrijk dat ouderen die thuis geen computer hebben, er in het ontmoetingscentrum toch gebruik van kunnen maken.” De wens is een laptop, en die komt er.

MAX Maakt Mogelijk zet zich in voor ouderen in binnen- en buitenland én vervult bijzondere wensen. Heeft u ook een wens voor een dierbare of voor een instelling? Laat het weten! MAX Maakt Mogelijk, Postbus 671, 1200 AR Hilversum. Kijk voor meer informatie op www.maxmaaktmogelijk.nl.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren