Abonnementen service: 035 - 2019505

Lezersvragen

Ik krijg steeds meer vragen van lezers en als ik tijd heb, probeer ik deze te beantwoorden. Na mijn advies over druiven snoeien in begin juni, schreef een lezer dat hij de hele zomer blijft snoeien. Dit is erg nuttig, daar het voedsel van de druif zo min mogelijk in de groei moet gaan, maar naar de druiven die nog veel moeten groeien. Het voordeel is dat de druiventrossen meer zon krijgen en ook dat is nodig voor het rijpen van de druifjes.

Gerda de Jong uit Rotterdam vroeg zich af hoe het komt dat als zij zomers de ramen en deuren openzet, er altijd luizen op de planten komen. Luizen worden onder andere meegevoerd door de wind en bij tocht zie je altijd luis op de plant. Luizen kunt u goed bestrijden met Spruzit of eventueel met water, zeepsop en spiritus. Gebruik nooit chemische middelen, omdat veel vogels ook luizen eten en hierdoor doodgaan. Bedenk dat een enkele luis op een plant niet zo veel schade aanbrengt. Let ook op schildluis, want deze moet u bestrijden met Promonal.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren