Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Naar het Venetië van het Noorden

Een dagje weg met de hele groep, even uit de dagelijkse sleur, dat zit er voor de bewoners van Dimence niet in. Vanuit de instelling is daar geen geld voor, dus moeten ze het zelf betalen en dat lukt helaas niet altijd.

Hermien Mensink woont bij Dimence in Almelo. Dit is een instelling voor geestelijke gezondheidzorg. Zij woont in de herstelwoongroep samen met zestien andere bewoners. Hier wonen mensen die door psychische problemen in het verleden tijd nodig hebben om te herstellen en weer in balans te komen. Hun leven weer op de rit krijgen, daar gaat het om bij Dimence. Hermien: “De begeleiding en verpleging zorgen voor structuur en letten erop dat je dingen onderneemt. Helaas komen we niet vaak buiten Almelo, dus een dagje weg is wel een grote wens.”

Onbetaalbaar
“Als gezellige groep een dag op stap, onbetaalbaar!” Dat schrijft Hermien aan Jan Slagter. De brief komt bij MAX Maakt Mogelijk terecht en 25 april is het zover. De groep gaat naar Amsterdam, het Venetië van het Noorden. Een rondvaart is een van de wensen en verder natuurlijk winkelen. Ze zijn met veertien bewoners plus Janny, Rob en Thea van de verpleging. Paula van de huishoudelijke dienst is ook van de partij. Hermien heeft voor de gelegenheid een oranje hoed en sjaal gekocht; “lekker vrolijk”.

Regen mag de pret niet drukken
Als ’s morgens de bus voor de deur staat, kan de dag beginnen. De reis van Almelo naar Amsterdam is al geweldig, zeker met zo’n aardige chauffeur, aldus Hermien. In Amsterdam maken ze eerst een rondvaart met de boot van Blue Boat Company. Een uur lang door de grachten van Amsterdam. De regen mag de pret niet drukken, al hadden sommigen liever mooi weer gehad. De volgende stop is het Rijksmuseum; daar zijn de meesten nog nooit geweest en iedereen is enthousiast. “We zijn nog verdwaald in het museum”, vertelt Hermien. “Het is daar ook zo groot!”

Shoppen in de PC?
Nog even winkelen staat ook op het lijstje. Er is niet veel tijd, maar even door de “Pieter Christiaan­straat” moet wel lukken. Hermien moet nog lachen als ze vertelt dat bleek dat ze in de PC Hooftstraat waren beland. Even echt winkelen zat er dus niet in, wel hebben ze een paar kleine klompjes en een kaart gekocht, om deze dag niet meer te vergeten.

MAX Maakt Mogelijk zet zich in voor ouderen in binnen-en buitenland én vervult bijzon­dere wensen. Heeft u een wens? Laat het ons weten via info@maxmaaktmogelijk.nl, MAX Maakt Mogelijk, Postbus 671, 1200 AR Hilversum of www.maxmaaktmogelijk.nl.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren