Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De mooiste Moederdag ooit!

Nel van den Hooven (84) is met haar dochter Anneke (55) onderweg naar Utrecht. Ze hebben kaartjes voor de middagmatinee van de musical ‘Moeder ik wil bij de revue’. Een uitje waar ze zich al maanden op hebben verheugd. Het is de warmste dag van het jaar en de dames zijn al een flink stuk op weg. Dan gaat het mis…

Nel raakt bevangen door de hitte. Helaas die middag geen ‘Moeder ik wil bij de revue’, maar moeder moet naar het ziekenhuis! Dit is niet de eerste keer dat Nel in het ziekenhuis belandt. De afgelopen tijd moest ze verschillende operaties ondergaan.

Een zware tijd
Een nier werd verwijderd omdat er een tumor in zat. Nel kreeg daarna last van hevige maagklachten, waardoor haar slokdarm omgelegd moest worden. Als gevolg van deze operatie ontstonden er weer andere klachten, waardoor een tweede operatie noodzakelijk bleek. Hierna volgde een tijd van zorg en revalidatie, wat als je al halverwege tachtig bent geen pretje is, aldus haar oudste dochter Jennie van Velzen. Wanneer de middag naar de musical waar Nel zich zo op verheugd heeft, ook nog verandert in een gang naar het ziekenhuis, is de teleurstelling groot.

In droom opgegaan
Jenny bedenkt samen met MAX Maakt Mogelijk een plannetje om haar moeder én zus Anneke toch een gezellige dag te bezorgen. Want ook voor zus Anneke is het leven niet gemakkelijk. Zij zag haar grote droom, een eigen dierenwinkel, door de crisis in rook opgaan. Nu zit zij al geruime tijd in de
financiële problemen. Het is sappelen geblazen
en er is dus weinig geld over voor extra dingen.

Geen beter moment
8 mei is het Moederdag en een beter moment hadden ze niet kunnen uitkiezen. Samen met haar dochters gaat Nel op stap. De zon schijnt en de dames hebben er zin in. Om elf uur zitten ze op een terras in Scheveningen met koffie en gebak, het is volop genieten. Nel heeft geen idee waarom ze in Scheveningen zijn, en pas als ze bij het Circustheater aankomen, begint haar iets te dagen. Op de vraag van Jennie of Nel weet waarom ze hier zijn, beginnen haar ogen te stralen. Jennie: ”Mijn moeder begreep toen pas dat we naar de musical ‘Beauty and the Beast’ gingen. Ze heeft wel tien keer gezegd hoe leuk en geweldig ze het vond en dat het haar mooiste Moederdag ooit was.” Ook Anneke is helemaal in de wolken en zegt met tranen in haar ogen: “Ik ben nog nooit naar een musical geweest, dat ik dit mag meemaken is echt geweldig!”

MAX Maakt Mogelijk zet zich in voor ouderen in binnen- en buitenland én vervult bijzondere wensen. Heeft u ook een wens voor een dierbare of voor een instelling? Laat het weten! MAX Maakt Mogelijk, Postbus 671, 1200 AR Hilversum.
Kijk voor meer informatie op www.maxmaaktmogelijk.nl.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren