Abonnementen service: 035 - 2019505

Lééf het leven met een plus!

Professoren op het podium met theatercollege. Samen schreven ze het boek ‘Hoop voor hart en hersenen’. En ook sámen staan ze met dit veelbelovende thema zaterdag 14 september op het podium van het Nieuwe DeLaMar Theater, in hartje Amsterdam: cardioloog Leonard Hofstra en neuropsycholoog Erik Scherder. Een opmerkelijk ‘stand-up doktersduo’ met verrassende levenslessen en wetenswaardigheden, doorspekt met humor en optimisme.

Foto’s: Daan Brand/Hersenstichting

Word lid van een wandelclub, ga zingen in een koor. Sluit je aan bij een filmclub, een leesclub of een fitnessclub. Lach! Heb plezier, en ontmoet andere mensen. Kruip niet weg!”. Het klinkt misschien wat ongewoon uit de mond van een arts, erkent ook cardioloog professor Leonard Hofstra (foto: links) die in 2015 werd uitgeroepen tot meest patiëntvriendelijke zorgverlener van Nederland. “Maar dit is hét beste advies om uw hart en uw brein gezond te houden of zelfs weer fitter te maken”. Voor Hofstra zal het eveneens wat ongewoon zijn applaus te krijgen van een theaterpubliek dat geniet van wetenschap.

Zonder je niet af

Het aangaan en onderhouden van sociale contacten is een belangrijk instrument tegen eenzaamheid, tegen een geïsoleerd leven, weet Hofstra, cardioloog in het Cardiologie Centrum Utrecht. Afzondering is fnuikend voor het hart, stress door eenzaamheid een killer. “Veerkracht en welzijn maken je gezonder, is wetenschappelijk aangetoond.”…..

Tekst: René Steenhorst

Dit en meer leest u in MAX Magazine 35. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren