Abonnementen service: 035 - 2019505

Het weer van 2024: wat kunnen we dit jaar verwachten?

Wat heeft het jaar 2024 in petto? Wij werpen een blik op een aspect waar we geen invloed op hebben: het weer. Weervrouw Grieta neemt de seizoenen van 2024 met u door.

Dit is een samenvatting van het uitgebreide artikel in MAX Magazine editie 3. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Lente weersverwachting 2024

Door het warme water op de Stille Oceaan bij de evenaar lijkt de kans op een wat nattere lente dit jaar iets groter dan in andere jaren. Komt zo’n nattere lente er inderdaad, dan zullen de lente-temperaturen waarschijnlijk rond normaal uitkomen. Maar ook dan zijn nog steeds langere periodes met mooi lenteweer te verwachten, zoals we dat tegenwoordig eigenlijk altijd zien.

Zomer weersverwachting 2024

De kans op een vrij warme zomer met een bovengemiddeld aantal zonuren lijkt ook dit jaar groot. Net als in de lente lijken lagedrukgebieden vanaf de oceaan geregeld over ons deel van Europa te schuiven, met neerslag. Een landelijke hittegolf is ook tegenwoordig nog steeds geen zekerheid. Vorig jaar, in het warmste jaar ooit, lukte het ook niet.

Herfst weersverwachting 2024

Het is nog ver weg, maar mogelijk ondervindt de herfst van 2024 nog wat naweeën van het warme zeewater bij de evenaar op de Stille Oceaan. Als dat zo is, dan zou het nog een keer een vrij natte herfst kunnen worden. Verder is het ook dit jaar in de herfst vast weer relatief warm.

Winter weersverwachting 2024/2025

Een Elfstedentocht komt er ook deze winter niet. We kennen de winterse klimatologie van ons land aan de Noordzee. Vaak hebben we flink wat zachte dagen, geregeld neerslag en een vleugje winterweer. Langdurige koudeperiodes zijn inmiddels een zeldzaamheid geworden en die heb je voor een Elfstedentocht wel nodig.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren