Abonnementen service: 035 - 2019505

Grotere oren naarmate u ouder wordt? Zo zit dat

Naarmate u ouder wordt, lijken uw oren te groeien. Is dat echt zo of een fabeltje?

Niet alleen rimpels en plooien kenmerken ouderdom, maar ook de oren en neus van ouderen zien er groter uit. “Dat is geen fabeltje”, zegt de Amerikaanse hoogleraar chirurgie Alan Matarasso van de Zucker School of Medicine in New York.

Groeiende oren?

Alleen is er geen sprake van groei van oor- en neusweefsel tijdens de pensioenjaren. Het zit zo, vertelt dr. Matarasso aan WordsSideKick.com: “De oren en neus zijn volledig ontwikkeld als je in de twintig bent. De onderliggende structuren van deze organen zijn gemaakt van kraakbeen, een sterk maar flexibel bindweefsel dat ook botten en gewrichten beschermt.”

Een kwestie van uitzakken

“Leeftijd beïnvloedt de structuur van weefsels die het kraakbeen omringen. Zo beginnen gezichtsweefsels die ooit strak stonden, te ontspannen naarmate ze ouder worden. In combinatie met de effecten van de zwaartekracht zorgt dit ervoor dat de oorlellen doorzakken en het puntje van de neus gaat hangen.” Grotere oren naarmate u ouder wordt? Gewoon dus een kwestie van uitzakken…

Dit en meer leest u in MAX Magazine 3. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren