Abonnementen service: 035 - 2019505

Drie redenen om te stoppen met alcohol drinken

Jacqueline van Lieshout stopte in juli 2016 helemaal met alcohol drinken. In december 2017 lanceerde ze het online programma ‘Ontwijnen’. Inmiddels heeft ze acht boeken over dit onderwerp geschreven.

Helemaal niet drinken? Nooit? Niet af en toe een glaasje? Ik hoor dit zo vaak, het is mij in de afgelopen 5½ jaar al menigmaal gevraagd. Toen ik net stopte wilde ik juist graag helemaal niets drinken in plaats van minder, omdat ik dat veel makkelijker vond dan ‘een beetje’. Ondertussen ben ik op een punt dat ik prima een glas zou kunnen drinken, maar het gewoon echt niet meer hoef. Helemaal niets drinken is niet voor iedereen, maar voor wie het overweegt zijn hier drie goede redenen.

1) Voor uw gezondheid

Om met de deur in huis te vallen: alcohol is een harddrug en als het nu niet zou bestaan en zou worden uitgevonden, zou het nergens verkrijgbaar zijn en een verboden middel. Omdat het zo slecht en gevaarlijk is. Ook al heeft u geen grote of duidelijke gezondheidsklachten, stoppen met alcohol kan wel heel veel vage klachten oplossen, die u nu helemaal niet per se aan alcohol zou wijten. Bijvoorbeeld slaapproblemen, gewichtsbeheersing (wat ook weer een resultaat kan zijn van slaapproblemen), vreetbuien, geen zin om te bewegen of sporten, weinig energie, moodswings, en dit zijn slechts wat voorbeelden. En dan hebben we het nog niet over katers.

2) Minderen is een enorm gedoe

Want na glas twee denken velen maar aan een ding, het derde glas. Wanneer u helemaal niets drinkt, heeft u dit probleem ook niet en dat is echt een bevrijding. U hoeft dan nooit meer na te denken over hoeveelheden of wanneer wel of niet. U kent het wel: ‘wanneer ga ik dan drinken?’, ‘hoeveel neem ik er dan?’, ‘wanneer is het weekend begonnen?’. Helemaal niet drinken, voor een bepaalde periode, is veel makkelijker, want u doet het gewoon even helemaal niet. En ik kan u vertellen, fantastisch om dit eens te ervaren!

3) Onafhankelijk

We vinden alcohol doodnormaal en dus ook alles wat erbij komt kijken. De discussies over wie er rijdt, verhitte discussies, irritatie aan mensen om u heen die duidelijk dronken zijn, de hoeveelheid geld die het kost en alle dingen die u hebt gezegd die u zich misschien niet eens meer kunt herinneren.. Hoe heerlijk wanneer u vrij bent hiervan, ik zeg ook vaak dat ik alcoholvrij als een bevrijding zie, ik heb het niet meer nodig om het leuk te hebben, ik ben niet meer afhankelijk. Aanrader!

Bron: PlusOnline
Auteur: Jacqueline van Lieshout

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren