Abonnementen service: 035 - 2019505

Oliebollen in de airfyer: kan dat?

Met het oog op de komende jaarwisseling is het misschien wel leuk om oliebollen te bereiden in de airfryer. Kan dat eigenlijk? En is dat gezonder dan oliebollen bakken in een friteuse of diepe pan?

Op beide vragen is het antwoord ja.

Diëtist Mary Stottelaar legt uit wat de allermakkelijkste manier is om oliebollen te bakken in de airfryer: ‘U hebt hiervoor oliebollenbeslag nodig en slechts een beetje olie. Per keer kunt u 4 oliebollen in de airfryer. U bakt ze in 10 minuten gaar en krokant.’

Dit werkt als volgt:

  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Maak oliebollen uit het beslag met een ijsschep.
  • Leg de bollen oliebollenbeslag in het frituurmandje van de airfryer en spray ze in met een beetje olie.
  • Doe het frituurmandje in de airfryer en bak zo’n 4 oliebollen tegelijk in ca. 10 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om.

Kant-en-klare oliebollen

Het is ook mogelijk om kant-en-klare oliebollen te kopen bij een oliebollenkraam en die te verwarmen in een airfyer, maar die bollen zijn natuurlijk wel gewoon in vet bereid.

Gezonder?

Omdat u aan het oliebollenbeslag dat later in de airfyer gaat maar één lepel olie toe hoeft te voegen, is het gezonder dan oliebollen bakken in een pan of friteuse vol zonnebloemolie.

Bron: PlusOnline / Allerhande

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren