Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Zo zet u de perfecte cappuccino

Wilt u als koffieliefhebber genieten van een stevige en romige Italiaanse koffiedrank? Dan is de cappuccino met zijn shot espresso, gestoomde melk en melkschuim een uitstekende keuze. In deze handleiding leert u hoe u de perfecte cappuccino zet met behulp van enkele handige tips.

Stap 1: Kies de juiste koffiebonen

Het kiezen van de juiste koffiebonen is essentieel voor een smaakvolle cappuccino. Kies voor donker gebrande bonen, zoals een espresso roast. Deze bonen hebben een rijkere smaak en zorgen voor de perfecte balans tussen de espresso en de melk.

Stap 2: Maal de bonen vlak voor het zetten van de koffie

Voor de beste smaakervaring maalt u de bonen vlak voor het zetten van de koffie. Gebruik een koffiemolen met een fijne instelling voor een cappuccino.

Stap 3: Zet een perfecte espresso

Een heerlijke cappuccino begint met een perfecte espresso. Gebruik de juiste hoeveelheid gemalen koffie en houd de juiste extractietijd aan voor een mooie crèmelaag en een volle smaak.

Stap 4: Stoom de melk

Voor de perfecte textuur en temperatuur van de melk gebruikt u volle melk. Schuim de melk op tot u een mooie, glanzende microfoam hebt en zorg ervoor dat de melk niet te heet wordt om de smaak van de cappuccino niet te verpesten.

Stap 5: Giet de melk in de espresso

Giet de opgeschuimde melk langzaam in de espresso, beginnend in het midden en eindigend aan de rand van de kop. Zo ontstaat er een mooie, romige laag melkschuim op de espresso.

Stap 6: Maak het af met cacaopoeder

Voor een extra smaakaccent en een mooie presentatie strooit u wat cacaopoeder over de melkschuim. Als u zin hebt in variatie, probeer dan eens wat kaneelpoeder.

Bron: PlusOnline

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren