Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Stekker eruit!

Bizarre taferelen in de politiek zijn van alledag. Neem de zwerver Hadjememaar die in 1921 namens de Rapaille Partij in de gemeenteraad van Amsterdam werd gekozen (en die zetel wegens openbare dronkenschap weer moest inleveren).

Recent verraste Partij voor de Dieren-lijsttrekker Esther Ouwehand vriend en vijand door de aankondiging tijdens het ledencongres zich tijdelijk terug te trekken. En dat zes weken voor de Kamerverkiezingen. Nog bonter ging het eraan toe bij 50PLUS, waar men elkaar letterlijk en figuurlijk de tent uit vecht. ‘Chaos compleet’, kopte de Telegraaf terecht. Voorzitter Jorien van den Herik (bekend als oud-bestuurder van Feyenoord) belichtte zelf het erbarmelijke imago van zijn partij: “Ruzie en rancune om baantjes. Zo staan we erop.” Dat ruzie-imago is ook de reden dat alle vijf bekende Nederlanders die werden benaderd om lijsttrekker te worden voor de ‘eer’ bedankten. 50PLUS heeft (na de afsplitsing van Liane den Haan) op dit moment nul Kamerzetels en dat blijft uiteraard zo. En dat terwijl de ouderen in ons land een immens kiezerspotentieel vormen met veel gemeenschappelijke belangen. De partij is alleen in de Eerste Kamer vertegenwoordigd door Martin van Rooijen, de senator die hard strijdt voor onze pensioenen. Mijn advies aan Van Rooijen: stap eruit, begin je eigen lijst of sluit je aan bij een andere partij. 50PLUS rest nog slechts de gang naar de notaris om zichzelf op te heffen.

 

 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren