Abonnementen service: 035 - 2019505

6 september 1948: de inhuldiging van koningin Juliana

Op 6 september is het alweer 75 jaar geleden dat koningin Juliana werd ingehuldigd in Amsterdam. Na de plechtigheid kreeg hoffotograaf Marius Meijboom 36 minuten de tijd om de officiële portretten te maken. Omdat de echte kroon van koning Willem ll nog op de credenstafel in de Nieuwe Kerk lag, poseerde de kersverse koningin voor het gemak maar even bij een koperen beugelkroon met glasstenen van koning Willem l. 

Royaltyjournaliste Josine Droogendijk schrijft wekelijks over alles wat er speelt rond de Koningshuizen. Bent u geen abonnee, maar wilt u de rubriek ‘Ten Paleize’ niet meer missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren