Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pakketreis: misschien oubollig, maar wel zo veilig

Mevrouw Van Holt wilde met haar kleindochter van 11 een reis maken naar Boa Vista in Kaapverdië. Ze boekte een vlucht en een accommodatie via Expedia. De reis kostte om en nabij de 6.000 euro. De eerste vlucht was vertraagd, waardoor ze de vervolgvlucht misten. Er ging maar één keer per week een vlucht naar Boa Vista, dus ze vlogen naar Sal, van waar ze met een ferryboot verder moesten. Ook de ferryboot ging maar één keer per week met als consequentie dat ze nooit aankwamen op de plek van bestemming.

Het voordeel van een pakketreis is dat één partij verantwoordelijk is voor het gehele pakket en dat je daarvan hulp en bijstand mag verwachten. Toch bleek Expedia deze regels niet te begrijpen. Ze boden geen hulp en bijstand en verwezen mevrouw naar Swissair, van de vertraagde eerste vlucht. Mevrouw kreeg geen poot aan de grond. Ze klopte bij MAX Vakantieman aan.

Wij namen contact op met Expedia, dat meteen toezegde de reissom plus de extra gemaakte kosten terug te betalen. Mevrouw krijgt 8.000 euro op haar rekening gestort en nog eens 300 euro aan inwisselbare Expedia-punten. Eind goed al, goed zou je zeggen. Toch is het niet dieper ingaan op de klacht door Expedia onbevredigend. Ze houden het erop dat de reisagent een fout heeft gemaakt.

Dat doet wat ons betreft geen eer aan de voordelen van een pakketreis. Ons advies blijft dat het beste is om een pakket te boeken. Want twee verschillende reisdiensten geboekt bij dezelfde site is al een pakketreis. Het zou jammer zijn als mensen denken dat er alleen sprake is van een pakketreis als het gaat om een vooruit bepaalde, georganiseerde reis. Want dat is niet zo!

MAX Ombudsman Jeanine Janssen

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 32. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren