Abonnementen service: 035 - 2019505

Nostalgie: The Fugitive schreef historie

Oudere lezers zullen zich vast nog wel de spannende tv-serie ‘The Fugitive’ herinneren, die na vier seizoenen op 29 augustus 1967 op de Amerikaanse televisie eindigde en later ook in ons land te zien was.

Die laatste aflevering werd in de USA een mijlpaal die alle kijkcijferrecords brak: maar liefst 75 procent van alle Amerikanen met een tv-toestel keek naar de climax van de serie. Het verhaal: dr. Richard Kimble (gespeeld door David Janssen) wordt ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Zijn trein naar de elektrische stoel ontspoort, waardoor Kimble wordt bevrijd en kan zoeken naar de eenarmige man die hij zag wegrennen van de plaats delict. Die dubbele achtervolging – held jaagt op schurk maar wordt zelf ook opgejaagd – zou een voorbeeld worden voor tientallen andere series en films.

Lees ook: Heeft u ook heimwee naar Baantjer?

The Fugitive poster

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren