Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Kaarsvetvlekken uit bekleding halen: zo doet u dat

Emile Bode geeft u iedere week handige huishoudelijke tips. Deze week stuurde mevrouw Otto een vraag in over kaarsvetvlekken in de stoffen bekleding van twee stoelen. Bij het afruimen liet mevrouw een dikke kaars vol met vloeibaar kaarsvet vallen. Het vet viel in grote hoeveelheden op twee tamelijk nieuwe stoelen. “We hadden een gezellig dinertje, maar na een paar glazen wijn raak ik de concentratie kwijt”, mailt ze met enige humor.

Strijkbout

Ze mailde me onmiddellijk na het ‘ongeval’ en was dolblij dat ik haar meteen hielp. Je moet een strijkbout en een rol keukenpapier pakken. Als het vet is gestold, leg je een stuk keukenpapier op de vlekken en je strijkt lichtjes. Steeds een schoon stukje keukenpapier gebruiken. Het vet trekt er makkelijk in. Bij veel vlekken ben je wel een tijdje bezig.

Wasbenzine

Als u klaar bent en er is een lichte verkleuring, kunt u met wasbenzine deppen. De meeste mensen heb­ben dit niet in huis. Neem dan een vetverwijderaar. Op een doekje spuiten en over de vlek bewegen. Daarna doekje met schoon water en laten drogen. Mevrouw Otto houdt het voortaan bij twee glazen.

Emile Bode.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren