Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Jan Lammers over de Grand Prix in Zandvoort

Jan Lammers (67) kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe editie van de Champions League van de autosport in zijn woonplaats Zandvoort. De sportief directeur van het evenement verwacht dat qua organisatie weer alles tot in de puntjes geregeld zal zijn. En de Nederlandse racefans weten het zeker: Max Verstappen gaat weer winnen!

Jan, je hoort wel mopperen dat de Formule 1 saai en voorspelbaar wordt. Hoe denk jij daar over?

“Als je de Formule 1 saai vindt, is het misschien niet de sport voor jou. Een vrije schop van Messi en Ronaldo verveelt toch ook niet? Voor mooie races zal altijd waardering blijven. En nu lijken de overwinningen van Max voorspel­baar. Ooit gold voor Michael Schumacher en Lewis Hamilton hetzelfde. Max steekt er bovenuit, maar er zijn nog negentien coureurs die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Er valt genoeg te zien, alleen moet je er oog voor hebben. Zoals de sprintraces en de strijd om de tweede en derde podiumplek. Achter Max is het gewoon erg spannend.”

‘Spanning genoeg voor wie er oog voor heeft’

Wat is de grote kracht van Verstappen?

“Die ligt vooral op het mentale vlak. Hij heeft een hele goede auto, maar naast enorm vakmanschap heeft hij de vaardigheid volledig zichzelf te blijven. Hij praat mensen nooit naar de mond, is daardoor stressbestendig en stabiel. Dat geeft hem een heleboel extra kracht.”

Sergio Pérez, de stalgenoot van Verstappen, riep aan het begin van het seizoen dat hij wereldkampioen ging worden. Staaltje van zelfoverschatting?

“Mag je wel zeggen. Alleen als hij een goede dag heeft en Max een slechte, kan hij een beetje in de buurt blijven van Max. Zijn verwachtingspatroon is veel en veel te hoog. De nieuwe ster dit seizoen is voor mij zonder twijfel Oscar Piastri. In zijn rookiejaar heeft hij in Spa-Francorchamps zelfs de strijd met Max aangebonden. Buitengewoon knap vond ik dat.”

De Grand Prix Formule 1 Zandvoort ziet u zondag 27 augustus om 15.00 uur op NPO 1.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 33-34. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

Foto: ANP.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren