Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Terug in de tijd: de allereerste Walkman

Herinnert u zich deze nog? De eerste draagbare cassettespelers van Sony ging op 1 juli 1979 in de verkoop voor $ 150. Sony ontwikkelde aanvankelijk slechts 30.000 exemplaren van de legendarische Walkman, maar na een teleurstellende eerste verkoopmaand werd het één van Sony’s meest succesvolle merken aller tijden.

Eigenlijk had ene Andreas Pavel in 1972 – zeven jaar voor de lancering van de walkman – al een soortgelijk apparaat ontwikkeld voor het afspelen van cassettebandjes. In 1977 had hij in een groot aantal landen patent aangevraagd op zijn idee. Uiteindelijk, na meer dan twintig jaar juridische strijd met Sony, stemde de 59-jarige Pavel in met een schikking.

In oktober 2010 stopte Sony met de productie van de Walkman. Er waren tot die tijd 200 miljoen exemplaren verkocht.

 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren