Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Handig! Zo checkt u hoe (on)gezond de lucht is in uw omgeving

Met het soms tropische weer van de afgelopen weken en de hoge concentraties ozon en pollen in de lucht, worden onze longen danig op de proef gesteld. Met de Gezonde Lucht Check van het Longfonds kunt u een handige luchtmeting van uw directe omgeving doen.

Wist u dat ieder van ons, mits longgezond, elke vier seconden ademhaalt? Zo’n 20.000 keer per dag. Dan is het wel fijn als u zo gezond mogelijke lucht inademt en ook weet wat de actuele luchtkwaliteit is op de plek waar u op dat moment bent; thuis, of op uw Nederlandse vakantieadres. Helaas is de lucht hier op veel plekken niet altijd even schoon en dat vormt een risico voor het ontstaan van ernstige longziekten zoals astma en COPD, aldus het Longfonds.

Heeft u echter al een longprobleem, dan merkt u vaak als eerste wanneer er veel fijnstof in de lucht zit. Op een eenvoudige manier is met de Gezonde Lucht Check van het Longfonds en het RIVM te zien hoe gezond (of ongezond) de lucht in uw directe omgeving is. De gegevens voor deze gratis check komen van het RIVM, die dagelijks de waarden meet.

Wilt u zelf een luchtmeting doen? Ga naar: longfonds.nl/gezondelucht

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren