Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Voorloper Pop-Art te zien in Museum Voorlinden

Jorunalist Léon Klein Schiphorst heeft een mooie uittip voor kunstliefhebbers. Tot en met 1 oktober 2023 presenteert Museum Voorlinden een tentoonstelling van de legendarische Amerikaanse schilder Alex Katz.

Alex Katz wordt gezien als een belangrijke voorloper van de Pop Art. Als schilder van het moderne Amerika groeide hij in zijn land uit tot één van de belangrijkste kunstenaars van de 20ste eeuw. Wereldberoemd zijn de gestileerde herkenbare portretten en landschappen geworden, die hij in de jaren vijftig ontwikkelde, met minimalistische esthetiek als reactie op het abstract expressionisme.

In nauwe samenwerking met de 95-jarige – en nog altijd actieve – kunstenaar presenteert museum Voorlinden in Wassenaar deze zomer een groots overzicht van zijn werk. Een bezoek aan de tentoonstelling laat zich goed combineren met een wandeling door de nu prachtige tuinen van het buiten, een ontwerp van landschapsarchitect Piet Oudolf. Op zich al een bezoek aan Voorlinden waard.

Te zien t/m 1 okt.  Meer informatie: www.voorlinden.nl of 070-5121660.

Foto: Alex Katz, Black Hat 2

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren