Abonnementen service: 035 - 2019505

Meetellen

Op pinksterzondag werd ik opgeschrikt door het nieuws dat de politie in Den Bosch een dode man gevonden had gevonden in zijn flatwoning in de Brabantse hoofdstad.

Het bleek dat de man al ruim vijf maanden geleden was overleden door een natuurlijke oorzaak. Wat een afschuwelijk bericht, besef je als je het tot je laat doordringen. Niemand die de man bijna een halfjaar lang heeft gemist, geen vrienden, kennissen of familieleden. Geen van de flatbewoners dacht: wat is het stil hiernaast, ik heb de buurman al een tijdje niet buiten gezien en zijn brievenbus zit ook al zo vol, ik zal eens even aanbellen om te informeren hoe het met hem gaat.

Misschien dat de man een teruggetrokken bestaan leidde, zich weinig met zijn omgeving bemoeide. Maar dan nog… “Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven”, zei de politie terecht op Facebook waar ze deze schrijnende gebeurtenis wereldkundig maakte. Mensen die in hun woning of de buitenlucht zijn gestorven, maar pas dagen, weken of zelfs maanden later gevonden worden; het is helaas geen uitzondering. Alleen al in de provincie Brabant gebeurde dat afgelopen jaar 103 keer.

Alstublieft, lieve mensen, let toch goed op uw buren. Houd een oogje in het zeil en wees alert op signalen die erop duiden dat er iets mis zou kunnen zijn. Ieder mens telt mee!

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren