Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Hij wil dat ik sorry zeg, maar waarvoor…?

Jaren een familielid niet zien vanwege een ruzie is vreselijk. En wat zijn we vaak toch onnadenkend als het gaat om onze woorden tijdens ruzies die, achteraf bekeken, vaak ook om futiliteiten lijken te ontstaan…

Maar vaak ligt aan een ruzie met een dergelijke impact een groter ongemak of onenigheid onder de oppervlakte dat nooit besproken is. Door een kleine onenigheid kan dan ineens de vulkaan barsten, omdat er jarenlang veel nare gevoelens zijn onderdrukt ten behoeve van de ‘lieve vrede’.

Uw broer heeft wellicht al jaren zijn gevoelens niet laten zien wat betreft de verhoudingen tussen u beiden en dan is het logisch dat u geen idee heeft waar hij het over heeft, maar voor hem raakte die onenigheid tijdens uw moeders verjaardag waarschijnlijk een veel diepere emotie aan met alle gevolgen van dien. Of bent u juist degene die (zoals dat genoemd wordt) getriggerd werd door iets wat naar nu blijkt te onbelangrijk was om te onthouden, maar dat uw gevoel destijds wel op scherp zette? Probeert u eens in het verre verleden te duiken en uw relatie met uw broer van beide kanten te bekijken. Wie van u beiden moest altijd water bij de wijn doen? Wie van u beiden had meer aandacht nodig dan hij of zij kreeg? Wie van u heeft het makkelijker dan de ander in het leven?

Wellicht dat u dan tot een inzicht komt dat u kan helpen het gesprek met hem aan te gaan en uw relatie te herstellen en zelfs te verbeteren. Hoe u dat gesprek aangaat? Wel, hij deinst er niet voor terug het telefonisch contact te verbreken, dus een kaartje met de tekst “Ik mis je, ik meen inmiddels je gevoel te begrijpen en wil graag die pijn tussen ons helen” opent wellicht zijn deur en uw beider harten.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren