Abonnementen service: 035 - 2019505

Ik kan de ruzietjes met mijn vrouw nooit uitpraten

Zoals in ieder goed huwelijk hebben mijn vrouw en ik af en toe wat onenigheid. Ik houd er niet van dat ruzie de sfeer in huis bepaalt en wil het altijd snel weer bijleggen. Dat lukt echter bijna nooit, omdat mijn vrouw er altijd van alles bij haalt; voorvallen uit het verleden, opmerkingen die ik ooit heb gemaakt… Allemaal zaken die in mijn ogen niks met het onderwerp van de ruzie te maken hebben. Zo wordt iets kleins enorm opgeblazen. Hoe kunnen we dit voorkomen?

Freek

Gelukkig schrijft u dat er in ieder goed huwelijk af en toe wat onenigheid is, want daardoor is het u duidelijk dat het slechts kleine wolkjes zijn die de zon in de weg zitten. Hoewel er natuurlijk ook altijd huwelijken zijn waar nooit enig onvertogen woord valt en huwelijken waar ruzie de dagelijkse gang van zaken is…

Een juist antwoord op uw vraag kan ik helaas niet geven, want ik weet niet hoe een ruzie bij u begint, hoe de emoties tijdens die onenigheid verwoord worden en niet hoe u zich weer met elkaar verzoent. Dat uw vrouw van geen ophouden weet met oude koeien uit de sloot halen kan komen doordat de onenigheid oude emotionele wonden bij haar openrijt van vorige twistpunten toen zij haar gevoel niet goed heeft kunnen uiten en zij het gevoel heeft dat u haar pijn niet serieus nam of dat die ruzies van toen nooit goed zijn afgesloten met bijvoorbeeld een welgemeend excuus van u.

Dus als het dan een keer tot woorden komt tussen u beiden, dan neemt ze de vorige ‘en passant’ nog even mee in een wanhopige poging die nog eens te bespreken. Dus ga eens rustig zitten samen tijdens zo’n onenigheid, luister naar elkaar, bespreek alle emoties die opduiken en sluit het goed af. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren