Abonnementen service: 035 - 2019505

Oud spaarproduct van de postbank hebben die certificaten nog waarde?

Ik vond tussen de papieren van mijn recent overleden man nog een rentecertificaat van de Postbank die op onze beide namen staat. Het eindbedrag zou in 2006 € 5865,40 incl. rente bedragen.  Willen ze dat nog uitbetalen? En kan ik hierover nog rente ‘tot nu toe’ krijgen?

Mevrouw Meeste

De rentecertificaten van de Postbank waren aan het begin van deze eeuw een populair spaarproduct, omdat ze ruim 5 procent rente gaven. Maar in de aanloop naar de fusie tussen de Postbank en de ING in 2009 zijn ze opgeheven. Dat is uw echtgenoot destijds ontgaan.

Hij was overigens niet de enige, want nog steeds komen er bij de ING aanvragen binnen om de rentecertificaten uit te betalen. Dat gebeurt ook, ondanks dat het al 17 jaar na de opheffing is. Maar de rente is de afgelopen 17 jaar niet doorgelopen, dus u ontvangt alleen het tegoed uit 2006. U verliest daar overigens niet zo heel erg veel mee. De (spaar)rente is de afgelopen jaren heel laag geweest. Zelfs nu de rente weer stijgt, is sparen nog steeds weinig aantrekkelijk. Sinds deze zomer houdt de ING ook 75 euro in voor opnamekosten.

Andere populaire spaarproducten van de Postbank uit die tijd zijn bijvoorbeeld het Rijkspostspaarbank Spaarboekje, of het Postbank Spaarboekje. Alleen wie in het bezit is van het originele spaarboekje of certificaat, kan het tegoed uit laten betalen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren