Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

In de kerk

Cisca Dresselhuys en ik gaan weer door met de MAX-podcast ‘De Geboden van Slagter en Dresselhuys’.

Daarin spreken we wekelijks in de Grote Kerk in Hilversum met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof ons leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Ook zijn er anekdotes, wordt er gelachen en komen de actualiteiten aan bod. Iedere zondag verschijnt een nieuwe aflevering en alle afleveringen zijn ook terug te luisteren via onder andere MAXVandaag.nl/podcast. Het nieuwe seizoen is afgetrapt met Josine Droogendijk, de koningshuisdeskundige die in dit magazine een wekelijkse pagina heeft.

Het werd zo’n leuk gesprek, dat we er meteen maar twee afleveringen van hebben gemaakt; over het koningshuis en over Josine’s jeugd in reformatorische omgeving in Veenendaal, waarin voor mij heel herkenbare ervaringen de revue passeerden. Over de speciale band tussen het koningshuis en het reformatorische geloof vertelde zij onder meer: “Het eren van ‘gewone’ mensen, zoals popsterren of sporters, is in de reformatorische omgeving echt uit den boze. Maar voor het koningshuis werd een uitzondering gemaakt, dat was goedgekeurde verering. Dat heeft ermee te maken dat het koningshuis door gereformeerden wordt gezien als een instituut dat door God is ingesteld.” Luisteren dus, die podcast – op een moment dat u het beste uitkomt!

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren