Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De buren bezorgen me slapeloze nachten

We hebben nieuwe buren, een jong stel, aardige mensen. Toen we laatst waren uitgenodigd op een kopje koffie ter kennismaking, kregen we een rondleiding door het huis. De schrik sloeg me om het hart toen ik zag dat ze één van de slaapkamers vol hadden gestouwd met glazen bakken waarin de engste slangen en reptielen zaten. Ze bezwoeren me dat ze niet gevaarlijk zijn, maar sindsdien doe ik ’s nachts geen oog dicht. Je hoort toch regelmatig van die verhalen over ontsnapte slangen…
Joyce

De uitgebreide kennismaking tijdens het bezoek aan uw nieuwe buren zorgde ervoor dat er een fijn contact is gecreëerd voor de toekomst. Met die gedachte kunt u hen een keer uitnodigen en dan vertellen over uw angst voor een ontsnapping van één van hun slangen. Vraag welke soorten ze hebben, of de terrariums altijd goed afgesloten zijn, wie die dieren verzorgt als ze met vakantie gaan en of zij ze weleens uit het terrarium halen. Ik neem aan dat ze daar geduldig antwoord op geven, want ze zullen vast niet voor het eerst horen dat iemand bang is voor hun slangen. Ik hoop dat uw buren u ervan kunnen overtuigen dat ze echt veilig opgesloten zitten en dat ze ze goed in de gaten houden. Wederzijds begrip is bij dit ‘probleem’ essentieel. Zij moeten u ervan verzekeren dat ze uw angst serieus nemen en dus alles zullen doen om te voorkomen dat er eentje ontsnapt en u moet hen daarin vertrouwen. Immers, geen enkele slangenhouder is blij met een ontsnapping, want zij zien deze reptielen als hun huisdieren waar ze echt van houden en goed voor zorgen. Wat u uw buren voor uw gemoedsrust zou kunnen vragen is of ze willen beloven u echt (!) als eerste te bellen zodra er eentje is ontsnapt. Tot dat telefoontje, dat waarschijnlijk nooit zal komen, kunt u rustig slapen.

U kunt uw probleem aan Myrna voorleggen via haar persoonlijke e-mail­adres myrna@maxmagazine.nl Per post kan ook: Redactie MAX Magazine, t.a.v. Myrna, Postbus 277, 1200 AG, Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren