Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ambulance zelf betalen? Dat is niet te doen!

In uw rubriek schrijft u dat de ambulance door de verzekering wordt vergoed. Helaas is dat niet meer zo. Ik ben per ambulance afgevoerd na een hartinfarct en moest deze compleet zelf betalen. De verzekering vertelde mij dat deze hulp uit het basispakket is gehaald met goedkeuring van de Tweede Kamer.
Jacqueline Deege

De basisverzekering vergoedt zorgkosten die medisch noodzakelijk zijn. Als je met de ambulance opgehaald moet worden en naar de spoedeisende hulp moet worden gebracht, krijg je deze kosten vergoed. Zelfs als het geen spoedeisende hulp is, als je langdurig ziek bent en hiervoor vaker naar het ziekenhuis moet, kom je meestal ook in aanmerking voor een vergoeding. Hiervoor is er een indicatiesysteem. Daarom begrijp ik niet wat u overkomen is. Als het ambulancevervoer echt uit het basispakket zou zijn gehaald, zou dat grote ophef in de samenleving gegeven hebben. Ambulancezorg is zo duur, dat veel mensen die niet kunnen betalen. Het ambulancepersoneel is hoogopgeleid en moet uiteraard stressbestendig zijn. Bovendien tellen ook de uren mee die ze stand-by moeten staan. Een inzet kost gemiddeld 850 euro. Daar komt nog eens 5 euro per kilometer bij. U moet dus echt uw zorgverzekeraar bellen, met de vraag wat er in dit geval aan de hand is geweest.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren