Abonnementen service: 035 - 2019505

Al ons geld gaat op aan haar hobby

Mijn vrouw is helemaal in de ban van schilderen. Dagenlang is ze bezig om – dat moet ik zeggen – de prachtigste kunstwerken te creëren. Ze beleeft er veel plezier aan en ik gun het haar ook graag, maar deze passie kost schrikbarend veel geld aan materialen en cursussen. Zó veel, dat we niets overhouden om andere leuke dingen samen te doen. Zie jij een uitweg?

Maurits

Ja, een hobby kan zomaar op financieel gebied uit de hand lopen… Uw vrouw heeft het ‘schilder-virus’ te pakken en is kennelijk niet meer te stoppen. Nu moet ik ook zeggen dat ik, en ongetwijfeld velen met mij, haar heel goed begrijp. Er is immers niets leukers en fijners dan van een leeg doek dat eigenlijk geen waarde heeft, iets te maken dat wel waarde krijgt.

En dan heb ik het hier over de waarde van iets moois waarnaar met plezier gekeken wordt, maar ook over de financiële waarde. want schildert zij al zo mooi dat haar werk eventueel verkocht zou kunnen worden? Zo kan wellicht in ieder geval het materiaal (voor een deel) terugverdiend worden. Er zijn diverse sites waar werk van beginnende kunstenaars of hobbyisten aangeboden wordt. U kunt haar natuurlijk aansporen om dat eens te onderzoeken. Zodoende krijgt haar passie een doel en ontvangt zij waardering voor haar talent.

Wat zal ze trots zijn op haar eerste verkochte werk! Hoe dan ook, in ieder geval lijkt het mij zinvol om samen eens alle uitgaven wat het schilderen betreft op een rijtje te zetten waarna zij hopelijk inziet dat er inderdaad weinig tot niets overblijft voor gezamenlijke leuke dingen en kunt u beiden een grens stellen aan het budget voor haar passie.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren