Abonnementen service: 035 - 2019505

De tuin van koning Charles III

Op 6 mei is het zover. Koning Charles III wordt dan gekroond tot koning van de Britten. Als kroonprins had hij al een grote passie voor biologisch tuinieren en belangstelling voor de botanische schilderkunst. Hij kocht landgoed Highgrove in 1980.

Wanneer hij niet op Buckingham Palace verblijft, woont hij daar met zijn Camilla. Samen met landschapsarchitecten en experts op het gebied van biologisch tuinieren ontwierp hij een juweel van een nieuw tuinencomplex. Met zijn daar gepraktiseerde ideeën over milieu en biodiversiteit was hij zijn tijd ver vooruit. Onze Engelse schilderlerares Anne Marie Evans adviseerde hem een ‘Florilegium’ van die tuinen te laten maken om de bijzondere collectie planten voor het nageslacht vast te leggen. Botanische schilders uit de hele wereld mochten een eervolle bijdrage daaraan leveren. Ook Anita Walsmit, bij wie ik onlangs weer op cursus in de Leidse Hortus kon zijn, leverde een tekening.

Het eindresultaat van het Highgrove Florilegium in twee kloeke delen is een echt collectors item. Er zijn slechts 175 exemplaren van en ik ben heel blij dat ik er één van heb kunnen kopen. De verkoopopbrengst laat Charles ten goede komen aan ecologische en kunstzinnige projecten. Ook dat is een goede kringloop!    

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren