Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Rivierenland nu vol bloeiende boomgaarden

April en mei zijn dé maanden dat de fruitbomen in bloei staan. De weersomstandigheden bepalen hoeveel bloesem er te zien is.

De Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal gaan door voor het centrum van al die uitbundig kleurende en geurende voorjaarspracht. Een derde van al het in ons land geteelde fruit komt uit deze Gelderse regio. Duizenden dagjesmensen brengen in deze tijd van het jaar hier een bezoek. Tientallen fiets- en wandelroutes voeren over dijken, dorpen en uiteraard langs boomgaarden. Al deze routes zijn te vinden op de website uitinderegio.nl. Nieuw is de meerdaagse gemarkeerde wandelroute Het Betuwepad; 150 km lang met als start- en finishplaats NS station Tiel. Wie liever de fiets pakt, vindt op het internetplatform adressen voor de huur van tweewielers en e-bikes. Om zeker te zijn van bloeiende bomen onderweg kan de gratis ‘Bloesemalert-app’ worden geraadpleegd, waarmee actueel wordt bijgehouden waar op dat moment bloeiende kersen- en pruimen-, appel- en perenbomen zijn te vinden.

bloesemalert.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren